Ezek egy istálló ismérvei:
1. Legalább 4x4 méteres bokszok vannak benne.
2. Fából vagy téglából épült.
3. A belső falak alsó felét fadeszkák borítják.
4. Az ajtó legalább 2 m széles és 2,5 m magas.
Hogyan takaríts:
1. A lovat engedd ki a rétre, vagy kösd az istállón kívülre, hogy ne legyen útban.
2. A trágyát vasvillával tedd a talicskára, a megmaradt tiszta almot pedig tedd a boksz egyik sarkába.
3. A bokszot söpörd fel, aztán vidd ki a trágyát a trágyadombra, és hagyd, hogy a padló nedves foltjai felszáradjanak.
4. A tiszta almot vasvilla segítségével teregesd szét, és tegyél a tetejére egy réteg új szalmát.
Itt egy pár fűféle amit szívesen esznek a lovak:
1. Rozs
2. Réti perje
3. Réti ecsetpázsit
4. Cincor
5. Csomós ebír
6. Fehér lóhere
A lovat vagy pónit a legjobb a lovaglás után lecsutakolni, mert a mozgástól a bőrén az apró lyukak vagy pórusok ilyenkor kitágulnak, amitől az izzatság szabadon folyhat, így a piszok is könnyebben lejön a ló szőréről.
Egy hosszú és kemény sörtéjű gyökérkefe a sár letakarítására:
Egy rövid és puha sörtéjű szőrkefe a piszok és a zsír eltávolítására:
Különböző szivacsok a szemek, orrlikak és a faroktő megtörléséhez:
Lóvakaró a felesleges szőrszálak eltávolítására:
Vízkefe a sörény és a farok benedvesítésére:
Patakaparó a patába ragadt kövek és sár eltávolítására:
Hírek